Just decide who you are
It's not that hard
Just make up your mind
What do you want to find?
Is it the ultimate you?
The one you always wanted to be
Is it another person?
Who while you are blind is able to see
Anyway that person is not here
She wont be in a while
Before you eyes in the mirror
You have nothing but yourself
Nothing less than yor self
Nothing worse or better than yourself
Get to know her
Look deep into her eyes
In yourself you can find the answers
To the questions you didn't dare to ask
And you will be told things
That nobody else can tell
You know everything
You just have to think

Det finns många stilar som intresserar mig, jag tänker ta upp några.

   

Haute Couture, en stil som är lätt att falla för, men svår att klä sig i. Även om det inte ligger i mitt intresse att skapa balklänning efter balklänning under mitt namn så finns det mycket att hämta i den här stilen. Böljande tyger, draperingar, hela den lyxiga känslan. På något sätt vill jag få med i vardagliga stilen.

 

 

 

Twiggy och 60-talets lekfullhet. Twiggy ändrade skönhetsideal och enligt mig har hon ett helt fantastiskt utseende. (blir nog ett inlägg om henne sedan) Hon är flickig men samtidigt sexig och mogen. Och många av hennes bilder är tidlösa. Bilden ovan skulle jag kunna se i sammanhang med 90-talets tuggummipop, även om den är tagen 1966.

Det jag vill hämta från 60-talet och Twiggy är bubbligheten, tillåtelsen att vara flickig och lekfull, de nätta enkla kläderna som är bekväma samtidigt som de är vackra.

 

1980-talet och Madonna. Här har vi en artist som har lite Haute Couture, lite bubbligt 60-tal, lite 80-rock. Hon har en underbar stil där man kan hämta mycket. Det här är omslaget till like a virgin och klänningen hon har är heeelt! Ja, det här är alltså vad jag vill ha med i mitt eventuella framtida märke. Det är en hel del andra saker jag hämtar inspiration från men det här är huvudsakerna. Sedan är det klart att dagens retro-experimentella mode är svårt att låta bli att hänga på!
xox MyViola

Skrifter som skildrar mode är av mig vääldigt uppskattade. Böcker som skildrar mode är ännu bättre. Jag nämnde boken i förra inlägget men nu tänker jag skriva lite mer om den, the chronology of fashion FROM EMPIRE DRESS TO ETHICAL DESIGN av NJ Stevenson. Det är alltså en underbar bok på nära 300 sidor fylld med information och analys av (framför allt det västerländska) modet från 1790 fram till idag. Det jag älskar med boken är att den är alldeles ny. Alltså den gjordes i år och bara väntade på mig på hyllan med nya böcker i Stadsbibliotekets konstavdelning.

Sedan igår kväll fyller jag mitt huvud med fakta om olika mode-epoker och det ör faktiskt väldigt lärorikt. Det är inte bara bilder på vad folk hade för kläder utan man ser också hur samhället såg ut under olika tider. Inte minst vilken kvinnans ställning var. Sen är jag ju onekligen väldigt svag för böcker med mycke bilder i!
xox MyViola