(tidningsurklipp Metro)

Läste denna rubrik i metro idag och blev irriterad över människors okunskap, eller snarare journalisterna tro om allmän okunskap. Fram tills idag när denna befängda rubrik uppenbarade sig för mina ögon trodde jag att det var allmänt känt och erkänt att kokain är en snobbdrog. 

min värld är det föga troligt att knarkare med svår ekonomi i större utsträckning skulle ägna sig åt det, och ännu mindre troligt att maffian skulle stå för hela branschens konsumtion. Kanske finns en föreställning att kokain hör till andra kulturer, USA och diverse exotiska partyöar? 

Om det nu skulle vara så som denna rubrik får det att framstå(ingen har fattat att det cirkulerar kokain i det nattliga lyxlivet) så kan man fråga sig varför. Den gemene svensken ses väl som en kampande mellanmjölksdrickare och bilden av lyxknarkande skattesmitare är inte något vi identifierar oss med. Visst är det en fin tanke att alla skulle gå runt i träningsoverall och avnjuta naturens egen sportdryck, men när en tidning bygger en rubrik på fakta som borde vara allmänt kända tycker i alla fall jag att det är dags att börja tänka efter.

Jaja, förmodligen är jag inte ensam om att tänka såhär, men jag har en tendens att... tycka det är lite underhållande att elda upp mig över den här typen av småsaker. Helt ofarligt, men ganska befriande.

 
kokain, metro, stureplan,

Kommentera

Publiceras ej